İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Kocaeli’nde madde bağımlılığı ve farkındalık eğitimleri veriliyor

Kocaeli’nde madde bağımlılığının önüne geçilmesi amacıyla yeni bir çalışma daha başlatıldı. Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından başlatılan çalışma kapsamında sağlık tesislerinde görev yapan personellere madde bağımlılığı ve farkındalık eğitimleri veriliyor. 

KOCAELİ

Tüm sağlık çalışanlarına ulaşılması hedeflenen eğitimlerin ilki Darıca Farabi Devlet Hastanesi Konferans salonunda gerçekleştirildi. Eğitime, Darıca Bölgesindeki hastaneler, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Aile Hekimliklerinde görev yapan sağlık çalışanları katılım sağladı.

Kocaeli Devlet hastanesinde görevli Sosyal Çalışmacı Temur Baydoğan ile SBÜ Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli Sosyal Çalışmacı Coşkun ​​Deniz Çavuş tarafından yapılan sunumlarla;

Maddenin kullanımının zararları hakkında bilinçlendirme, ailelerin madde kullanımı hakkında bilmeleri gerekenler, aile olarak üzerimize düşen görevler, çocukları madde kullanımından uzak tutmak için neler yapılabilir? Madde kullanan kişi nerelere yönlendirebilir? sorularının cevaplandırılıyor.

Sağlık çalışanlarının madde bağımlılığı yönünde farkındalığının arttırmak, bu tür durumlarda yakınlarına ve çevrelerine doğru bilgilerle destek olmalarını sağlamak amacıyla yapılan eğitimler diğer ilçelerde de devam edecek.