İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Gemlik’te Afrin konulu konferans düzenlendi

Gemlik Belediyesi, Milli Türk Talebe Birliği Bursa İl Başkanlığı ve UÜ Evrensel Hukuk Topluluğu işbirliği ile Uludağ Üniversitesi Asımkocabıyık Kültür Merkezinde, Zeytin Dalı Operasyonu Afrin konulu konferans düzenlendi. Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil ve Doç. Dr. Oğuz Sadık Aydos’un konuşmacı olarak katıldığı konferans öğrenciler tarafından yoğun ilgi gördü.

BURSA – Gemlik

Söyleşide ilk konuşmayı tarihçi Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil yaptı. “Bu Ülke’de ilk defa bir adam savaşı seçti” diyerek sözlerine başlayan Şimşirgil, Amerika’nın ve Terör örgütlerinin savunucularına “ 4000 tır silahın orada ne işi var? Kimin için soktu Amerika bu silahları? Çünkü bir tek hedef var oda Türkiye, diğerlerinin işi bitti. Tek ayakta kalan Ülke sensin, sana da diz çöktürmek istiyorlar “ ifadelerini kullandı.  Bugün Afrin’de “Ben yarın ölmeyeceğim, yaşayacağım” diyen bir Türk ordusu olduğunu anlatan Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, “ Kimsenin şüphesi olmasın, bu savaşı Türkiye kazanacaktır” dedi.

Sultan Abdülhamit Han döneminin siyasi çalkantılarına dikkat çeken Prof. Dr. Şimşirgil, “İçinde bulunduğumuz dönem, Abdülhamit döneminin birebir aynısıdır. Dönemin insanları Abdülhamit’i iyi anlayamadı. Ama şimdi halkımız Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan’ı çok iyi anlıyor ve her zaman onun yanında” dedi.  Prof. Dr. Şimşirgil ilgiyle izlenen konuşmasında Osmanlı Devleti’nin bu topraklara son derece önemli bir zenginlik bıraktığını söyledi. Ancak bu zenginliklerin farkında olunmadığını kaydeden Prof. Dr. Şimşirgil, “Medeniyetimizin düşmanları 2. Abdülhamit’i tahtan indirip bu zenginliklerin bize miras kalmaması için elinden geleni yaptı. 80 yıl bize Kızıl Sultan diye öğrettiler. Ama o anlıyoruz ki, o Ulu Hakandır ” diye konuştu.

Doç. Dr. Oğuz Sadık Aydos ise “Afrin’i bombalayarak YPG’den PYD’den PKK’dan temizlememiz iki gün sürmez. Sur tamamen kendi içimizde ve Sur’u terör örgütlerinden temizlememiz bir gün sürmezdi, 80 gün sürdü. Ancak Türk Silahlı Kuvvetleri ile Emniyet Teşkilatı sivil kayıp olmaması adına büyük bir hassasiyet gösteriyor” dedi.  Aydos, “7 tane PKK’lı yargılamış bir kişi olarak söylüyorum, bu örgüt propagandayı çok iyi bilir. Bu örgüt Amerika’nın en sadık köpeklerindendir. Milli bir mücadele verdiğimiz, Afrin’i çok iyi okumamız, çok iyi görmemiz ve analiz etmemiz gerekiyor” diye konuştu.

Soru cevap şeklinde devam eden konferans Gemlik Belediye Başkan Yardımcısı
Ahmet Avcı ve MTTB Bursa İl Başkanı Samet Enes Öztürk katılım ve konuşmalarından dolayı Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil ile Oğuz Sadık Aydos’a çiçek takdimi ile sona erdi.