İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Bakan Özhaseki, Rize’deki riskli alanları inceledi

Cevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, beraberlerindeki Rize Valisi Erdoğan Bektaş, AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Belediye Başkanı Prof.Dr. Reşat Kasap ile Menderes Bulvarı ve Cumhuriyet Caddesi’nde incelemelerde bulundu.

RİZE

Araçla Rize Turu atan Bakan Özhaseki, Sanayi Sitesi mevkisinde gazetecilere yaptığı açıklamada, bugün güzel Rize’de önemli bir çalışma gerçekleştirdiklerini söyledi.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile yaptıkları kısa seyahatte Rize Valisi Erdoğan Bektaş’tan brifing aldıklarını, Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap’ın anlattıklarını dinlediklerini belirten Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, olayın ne olduğunu çok iyi şekilde kavradıklarını düşündüğünü dile getirdi.

“Önümüzdeki manzara şu, halihazırdaki dolgu alanında bulunan yerlerde yaklaşık 2 bin 700 kadar konut, bin 500 kadar ticarethane var. Bunlar riskli gözüküyor, bunların bir an önce yenilenmesi, değişmesi, dönüşmesi gerekiyor. İşte bunu yaparken bizim doğru bir şekilde planlama yapmamız, bütüncül bir anlayış içerisinde işe çözüm getirmemiz gerekiyor.

İnşallah biz, ‘Bismillah’ deyip işe başlayacağız, bir proje geliştireceğiz. Biz yol haritamızı belirledik, güzergahımız belli, şimdi bir an önce işe başlamak önemli. Artık konuşulacak başka bir şey yok. Senelerce konuş, konuş, konuş bu işin sonu gelmez, eyleme geçmek lazım o da projeyle olur, biz projeye başlayacağız” dedi.