İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

‘Dünyaya açılın, sizlerin yanındayız’

Başkan Karaosmanoğlu, İzmit Genç İş Adamları Derneği’ne konuk oldu. Ülke gündemine ait konular istişare edilirken, Kocaeli’de ki iş dünyasının dünyaya daha fazla açılması gereği de özellikle vurgulandı.  

KOCAELİ

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit Genç İş Adamları Derneği (İZGİAD) Başkanı Yusuf Erenkaya ve yönetiminin davetlisi olarak Ramada Otel’de gerçekleştirilen toplantıya katıldı. Türkiye’nin genç enerjisi olarak yola çıktıklarını birliktelikte ifade eden Erenkaya, “Kıymetini bilmemiz gereken bir ülke ve kentte yaşıyoruz. Kendimiz için değil şehrimiz ve vatanımız için neler üretebiliriz onu çabasındayız” ifadelerini kullandı. Başkan Karaosmanoğlu’da, “Genç İş İnsanlarımıza güveniyoruz. Dünyaya açılın, bizler sizlerin yanındayız” dedi.

ERENKAYA, “ALLAH ASKERLERİMİZİ KORUSUN VE YARDIM ETSİN”

Oldukça samimi ve verimli geçen görüşmede önemli istişareler gerçekleştirilirken, İZGİAD Başkanı Yusuf Erenkaya, “Bu aziz toprakların çok büyük genç enerjisi var. Bunu nasıl sinerjiye çevirebiliriz bunun çabası içerisindeyiz. Biliyoruz ki ülke olarak zor bir süreçten geçiyoruz. Ülkemizin Afrin operasyonu sürüyor. Ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları istiklalimiz için istiklal savaşında büyük bir mücadele ortaya koydular. Şimdi de ülkemiz istikbali için çok önemli bir mücadele veriliyor. Allah askerlerimizi korusun ve yardım etsin. Terörle mücadelede ve özellikle Afrin’de şehit olan Mehmetçiklerimize de bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Mekânları cennet olsun” ifadelerini sarf etti.

“İZGİAD HİÇBİR ZAMAN ÇİZGİSİNİ BOZMADI”

AK Parti İzmit İlçe Başkanı Hasan Ayaz ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Gültekin Görüm’ün de hazır bulunduğu birliktelikte, İZGİAD olarak ekip arkadaşlarımızla birlikte geçmişten aldığımız güçle yolumuza devam ediyoruz vurgusu yapan Erenkaya, “15 Temmuz hain FETÖ darbe girişiminde İZGİAD hiçbir zaman çizgisini bozmadı. Dimdik durdu ve durmaya devam ediyor. Bizler vatan, bayrak, millet ve devlet sevgisinden hiçbir zaman taviz vermedik. Yaptığımız her çalışmada ve projede ülkemizi nasıl daha güçlendiririz çabasında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Birçok Sivil Toplum Kuruluşu başta olmak üzere kentimizin önemli kurumlarında görev yapıyoruz. Genç İş İnsanları olarak kentimizde ki sosyal projelerde yer alıyoruz. Bugün bir kez daha Büyükşehir Belediye Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu’nu aramızda görmekten dolayı büyük mutluluk yaşıyoruz” diye konuştu.

“ÜLKEMİZDE TİCARETİN VE YATIRIMIN ÖNÜ AÇIKTIR”

Genç İş İnsanlarına güveniyoruz ve başarılı olmanızı istiyoruz diyen Başkan Karaosmanoğlu’da, “Her gün gelişen Türkiye eğitimden sağlığa, kültürel gelişmişlikten ulaşıma her alanda aşama kat ediyor. Ekonomi ve dışa bağımlılıktan uzaklaşan, ihracat kalemlerinin çoğalmasıyla tüm dünyaya açılan bir anlayışla Türkiye iyi bir noktaya geldi. Bu gelişmelerin yaşandığı ülkemizde, şehrimizin sanayicisinin ve ticarette söz sahibi olanların dünyaya daha çok açılmasını istiyor ve önemsiyorum. Ülkemizde ticaretin ve yatırımın önü açıktır. Siz değerli Genç İş İnsanlarına tavsiyem kendi çevrenizle yetinmeyin. Açılın ve ülkemizin üretim kapasitesi ile yeteneklerini dünya pazarlarına sunun” dedi.

“ÜLKE OLARAK GÜVENLİK TEDBİRLERİMİZİ ALMAK ZORUNDAYIZ”

Özellikle iş dünyasına ait derneklerin kendi üyelerinin ufkunu açmak ve yeni pazarları bulmasında onlara öncülük etmesinin önemine de vurgu yapan Karaosmanoğlu, “Tüm dünya coğrafyalarına açılmamız gerekmektedir. Bizim atalarımız büyük medeniyetler kurdular ve farklı coğrafyalara da bu medeniyeti taşıdılar. Bakınız ecdadımız bunu yaparken de hiçbir zaman sömürgeci bir yaklaşımda olmadı. Geçmişten gelen bu azim ve kararlık özelliğimiz her alanda bizlere örnek olmalıdır. Bugün Savunma Sanayisinde millileşme oranımızın artması terörle mücadele de ülkemize çok büyük katkı sağlamaktadır. Kurulan ve üstümüze salınan terör örgütlerine gereken cevabı bu şekilde daha net biçimde sınırlarımız içinde veya dışında veriyoruz. Ülke olarak güvenliğimizi ve tedbirimizi almak zorundayız” şeklinde konuştu.

İNSANLIK DRAMLARINI HEPİMİZ GÖRÜYOR, ŞAHİT OLUYORUZ”

15 Temmuz, ülkemizi işgale hazırlananların en büyük planlarından biriydi hatırlatması yapan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Türkiye üzerinde planları olanlar Cumhurbaşkanımızın önderliğinde milletimizden ve Türk Silahlı Kuvvetlerimizin gerçek askerlerinin yanı sıra Emniyet teşkilatımızdan gereken cevabı aldılar. Ancak Batının İslam coğrafyasında zemin hazırladığı zulümleri ve insanlık dramlarını hepimiz görüyor, şahit oluyoruz” dedi.

“YERLİ ÜRETİMDEN YANA TAVIR ALIYORUZ”

Irak, Suriye, Yemen, Libya, Mısır ve daha birçok ülkenin perişan bir durumda olduğunu da dile getiren Karaosmanoğlu, “Türkiye’yi de aynı duruma sokmak için büyük bir çaba sarf ettiler. Ancak başaramadılar. Şimdi yolumuza her anlamda devam ediyoruz.   Cumhurbaşkanımız iş dünyasının gelişmesi için büyük çaba sarf ediyor. Bizlerde yerel yöneticiler olarak sorumluluğumuzun farkındayız ve bu noktada önemli adımlar atıyoruz. Yerli üretimden yana tavır alırken projelerimizde ülkemizin en üst seviyede fayda sağlaması için gayret ediyoruz. İş dünyamızın temsilcileriyle ortak hareket ederek dünya da söz sahibi olmaları için gayret ediyoruz” diyerek sözlerini tamamladı. Birliktelik Kocaeli’yi yakından ilgilendiren konularda yapılan görüş alışverişinin ardından sona erdi.