İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Başkan Dişli, “ Kanunsuz yapıların tümü yıkılacak”

Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, şu ana kadar yapılan tüm ikaz ve uyarılara rağmen kaçak ve ruhsatsız olarak yapımına devam edilen inşaatların yıkılacağını söyledi.

SAKARYA – Adapazarı
Adapazarı Belediyesi Tekeler Mahallesi Tunca Sokak’ta bulunan bir kaçak yapıyı daha yıktı. Kaçak ve ruhsatsız yapılara izin vermek gibi bir yetkilerinin olmadığını kaydeden Başkan Dişli,uyarılara rağmen kanunlara aykırı olarak inşa edilen tüm yapıların yıkılacağını söyledi.İmar kanunu ve ilgili mevzuatın açık ve net olduğunu belirten Başkan Dişli, “Hiç kimse belediyeden kanun dışı işlem  yapılmasını beklemesin. Devletin kanunları açık ve nettir. Vatandaşlarımızın bu konuda duyarlı davranmalarını istiyoruz. Kanunsuz inşaat yapılmayacak.”dedi.

İKAZLARA RAĞMEN

Bazı kesimler tarafından yıkıma engel olunmaya çalışıldığını kaydeden Başkan Dişli, her kim olursa olsun vatandaşın kendilerine ait olmayan arazilerde inşaat yapamayacağını ifade ederek, “Belediye görevlilerimizin tüm ikazlarına rağmen inşaat yapımına devam edenler bilmelidir ki, bu kaçak yapılar kesinlikle yıkılacaktır.” dedi.

KANUNSUZ EYLEM

Başkan Dişli, kaçak yapıların yıkımı sürecinde iş makinelerinin engellenmeye çalışılmasının,  personele ve emniyet güçlerine hakaret edilerek görevlerini yapmalarına engel olmaya çalışmanın kanun karşısında bir suç olduğunu ifade ederek, “ Vatandaşlarımızın bu konuda mağduriyet yaşamamaları için duyarlı davranmaları ve görevini yapmaya çalışan memurlara karşı zorluk çıkarmamaları gerekmektedir. Aksi takdirde, kanun karşısında alacakları ceza bellidir.”diye konuştu.